Home arrow Nieuws Nederlands arrow Publicatie Mongolie in de KIT Landenreeks
Mongolia Websites
The Hovsgol GEF/World Bank launched their new website. It contains lot's of information on the area of Hovsgol and the research that is being carried out there.
You can see it yourself at hovsgolecology.org.
powered_by.png, 1 kB
Publicatie Mongolie in de KIT Landenreeks PDF Print E-mail
Written by UB correspondent   
Thursday, 20 October 2005

Mongolië bezit een roemruchte geschiedenis, een ongerepte natuur en een jonge democratie. Met meer kranten, politieke partijen en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) per hoofd van de bevolking dan welk ander Aziatisch land ook, heeft het in korte tijd een van de meest vrije samenlevingen in dit werelddeel weten op te bouwen. Deze nieuwe vrijheden staan in schril contrast met het recente verleden van het land, toen de communistische partij vrijwel ieder aspect van het leven domineerde. In Landenreeks Mongolië beschrijft Tjalling Halbertsma in 74 pagina’s de geschiedenis, politiek, samenleving, economie, cultuur, natuur en milieu van Mongolië.
Mongolië is een groot land met een kleine bevolking.
De helft van hen zijn nomaden die op de eindeloze steppes wonen, waar zij zijn overgeleverd aan een van de meest extreme klimaten op aarde. Steeds meer nomaden slaan ondertussen hun ger-tenten op in de hoofdstad Ulaanbaatar. De steppe van Mongolië wordt steeds leger.

Tjalling Halbertsma studeerde rechten en antropologie en woont sinds 1994 in Azië. Sinds 1999 is hij werkzaam als adviseur van de premier en de latere president van Mongolië. Hij is auteur van verschillende boeken over Mongolië en China, waaronder Sprong naar het Westen (2005), Steppeland (2003) en De verloren lotuskruisen (2002). Daarnaast bericht hij regelmatig over China en Mongolië in diverse internationale media.


ISBN 9068324187
2005
Dutch
Paperback 74 pp.
Euro 11.90

< Prev   Next >
(c) IN*Mongolia Consultancy and Web Services