Home

Login

Search Mongolia

Latest comments

Mongolian President ...
now that is interesting...Mongolia Web should do a full stor...
More...
By INTJay

Mongolian President ...
Bottled water costs 200 times more energy to get it to the c...
More...
By froit

Mongolian President ...
Bottled water costs 200 times more energy to get it to the c...
More...
By froit

Now Online...

No Users Online
Sprong naar het Westen door Tjalling Halbertsma PDF Print E-mail
Monday, 20 March 2006

De ontdekking van Europa begint in het Mongoolse rijk!

Sprong naar het Westen beschijft de eerste reis tussen het Mongooolse rijk en het Europa van de kruistochten. Dit reisverhaal begint daarom in de stad Beijing, de Chinese hoofdstad die door een Mongoolse khan werd gesticht. Vervolgens reizen de twee hoofdpersonen van dit waargebeurde verhaal, naar Binnen Mongolie om hun geboorteplaats te bezoeken die nu als een verloren stad in de Gobi ligt. Moderne Mongolen zullen deze woestijnstad niet kennen. In plaats daarvan trekken zij als pelgrims naar een mausoleum in de Ordos vlakte waar volgens de legende de as van Genghis Khan wordt bewaard en sinds zijn dood een vlam brandt.

Sprong naar het Westen is echter meer dan het verhaal van een Oosterse ontdekkingsreis onder het Pax Mongolica. Het verhaalt van Mongolen die hun herdersbestaan hebben moeten op geven en van Oeigoeren die hun oude bestaan weer willen oppakken. Sprong naar het Westen is het moderne verhaal van China’s minderheden en meesters.

 

 

Tjalling Halbertsma (1969) werkt sinds 1999 als adviseur van de premier en president van Mongolië. Eerder schreef hij De verloren lotuskruisen (Gottmer 2002) en Steppeland (Hollandia 2003), dat ook in het Engels, het Tsjechisch en het Chinees zal verschijnen. Zijn reisverhalen en foto’s werden onder andere gepubliceerd in de South China Morning Post, Asian Art en het dagblad Trouw.
• ISBN 9064104123
• 208 pagina’s
• geïllustreerd
• Hollandia-Dominicus

 
Next >
web news,

Mongolia Websites

The goal of the Mongolian River Resources website is to provide information on a wide spectrum of topics related to natural resource use and the environment in Mongolia. This includes issues within Mongolia, and relevant international information and experiences. The need for information pertinent to the environment, ecology, and resource use, available to a broad audience with diverse interests and needs, was identified during the initial year of The Asia Foundation’s Securing Our Future program.