Home

Login

Search Mongolia

Latest comments

Agreement lets Mongo...
As an lawyer ,Mongolia need improve corporate governance, wi...
More...
By lawyer

Agreement lets Mongo...
As an investment banker, I look forward to the Mongolian Sto...
More...
By JimDwyer

Mongolia social serv...
Really?
More...
By Peter

Now Online...

No Users Online
Prins Willem Alexander en Prinses Máxima bezoeken Mongolië in Juni 2006 PDF Print E-mail
Wednesday, 12 April 2006

Het koninklijk huis bericht:

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima wonen in juni namens Hare Majesteit de Koningin de viering bij van het 60-jarig ambtsjubileum van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand. Aansluitend brengen de Prins en Prinses een officieel bezoek aan Mongolië, dat dit jaar zijn 800-jarig bestaan viert.

De Prins en Prinses zijn maandag 12 en dinsdag 13 juni in Bangkok aanwezig bij de officiële feestelijkheden die de Thaise regering ter gelegenheid van het ambtsjubileum van de Koning organiseert. De viering, op verschillende locaties in de Thaise hoofdstad,  wordt bijgewoond door vertegenwoordigers van een groot aantal buitenlandse vorstenhuizen en regeringen. In januari 2004 vergezelde de Prins van Oranje de Koningin tijdens haar staatsbezoek aan Thailand.

Het prinselijk paar bezoekt van woensdag 14 tot en met zondag 18 juni Mongolië, op uitnodiging van de Mongoolse regering, in het kader van het 800-jarig bestaan van de Mongoolse staat. In 1206 werden de verschillende Mongoolse stammen voor het eerst verenigd. Het meeste contact tussen Nederland en Mongolië vindt plaats in het kader van ontwikkelingssamenwerking, met name gericht op het milieu. Nederland ondersteunt onder meer het behoud van het Hustai Nuruu-steppegebied en de herintroductie van het Przewalski-paard.

 
< Prev   Next >

Mongolia Websites

A web-log or blog that is focused on anything related to Mongolia, from the first snowflakes to the dissapearing mausoleum. Check it out!
Mongolian Matters - News from Mongolia