Home

 
Mongolia 's Latest News & Current Events, Directly from Ulaanbaatar

Login

Latest comments

Malaysia warned of d...
hi, im akupun from malaysia.. every body fr malaysia know t...
More...
By akupun

Survey shows rivers,...
Unfortunately, there is a common perception in the West, tha...
More...
By ontstaan

Survey shows rivers,...
Sensibility and cautious progression? Probably so. Maybe so....
More...
By INTJay

Search Mongolia

Now Online...

Prins Claus Fonds voor het eerst actief in Mongolië PDF Print E-mail
Friday, 03 June 2005
De oude en rijke geschiedenis van Mongolië is te zien in het Nationale Museum van Mongoolse Geschiedenis in de hoofdstad. Voor de lokale bevolking, maar ook voor toeristen. Het Prins Claus Fonds ondersteunt het museum bij het actualiseren van de bezoekersinformatie.

In de collectie van het museum bevinden zich ruim 58.000 archeologische, historische en etnografische objecten. Ze dateren van 800.000 voor Christus tot het einde van de 20ste eeuw, en geven een overzicht van de eeuwenoude nomadentraditie van dit immense land. Circa 15.500 van deze objecten zijn in de permanente presentatie te zien.

In de hoofdstad van Mongolië, Oelan Bator, wonen ruim 1 miljoen mensen. Het grootse deel van de 2,5 miljoen inwoners woont in 'gers', zogenaamde tenten. Mongolië - ingeklemd tussen Rusland en China - werd in 1945 onafhankelijk van de Volksrepubliek. Het museum vervult een belangrijke rol in het bewaren en toegankelijk maken van het cultureel erfgoed.

De bijschriften en informatieborden in het museum geven op dit moment slechts summiere informatie en zijn niet vertaald in het Engels. Het Prins Claus Fonds heeft besloten de vernieuwing van ruim 2000 titelkaartjes en introductieteksten te financieren. Het museum wil onder meer overzichtelijke grafieken plaatsen bij de inleidende teksten.

Dit project is het eerste dat het Fonds in Mongolië ondersteunt. Mongolië is voor het Prins Claus Fonds een Zone of Silence. Deze zogenaamde stiltegebieden zijn regio's waar weinig bekend is over culturele activiteiten, vanwege moeilijke politieke en economische omstandigheden of vanwege de geografische locatie. Het Fonds wil juist in deze gebieden meer activiteiten ondersteunen en initiëren.

Christine Wagner
Pers en Publiciteit Prins Claus Fonds

 
< Prev   Next >

Classifieds

Statistics

Members: 1122
News: 2106
WebLinks: 17
Visitors: 10043618

Google Translation

Translate This Website

Mongolia Websites

The American Center for Mongolian Studies (ACMS) is an independent NGO that has quickly grown to play a central role in fostering academic cooperation between US and Mongolian institutions and scholars.