Home

Search Mongolia

Login

Latest comments

Global warming in Mo...
Yes, I agreed with "theguy" Crime do happen everywhere.I mus...
More...
By tsmah

$150 billion offer t...
The wimmer here will be Mongolia, they will have a 34% inter...
More...
By Absorkee

Global warming in Mo...
What a lunatic logic? What does Malasia as country (and rela...
More...
By theguy

Majestueus Mongoliƫ - Reizen in een betoverend land PDF Print E-mail
Friday, 19 May 2006
Een impressie van een insider: Yura Baljinnyam vertelt over zijn moederland Mongolie.

Waarom reizen mensen? Wat zoeken ze duizenden kilometers ver van hun geboorteland? Is er die wens andere mensen en culturen te leren kennen? Nieuwe horizons te ontdekken? In Mongolië kunt u dat allemaal en wordt reizen tot haar essentie teruggebracht.

Reizen in Mongolië betekent immers avontuurlijk reizen. Je reist in een land met indrukwekkende landschappen: groene heuvels, immense steppen, kristalheldere meren, uitgestrekte woestijnen en altijd die strakke, eindeloze, blauwe hemel. Mongolië is waarlijk een van de meest onbekende en betoverende landen van de wereld. Mongolië is het ideale reisland voor wandelaars, natuurliefhebbers, vissers en bergbeklimmers, Maar ook voor hen met belangstelling voor geschiedenis en vooral ook archeologie.

Op tal van plaatsen in Mongolië begeeft u zich meerdere eeuwen terug in de tijd. Het reizen door het land wordt met talrijke unieke en onvergelijkelijke ervaringen en indrukken beloont. Een reis die men niet licht zal vergeten naar een land waar u uw hart aan zult verpanden!

De toeristische potentie van dit enorm grote, vrijwel volledig ongerepte, land is uniek. Naast de ervaring van onaangeraakte natuur met al haar schoonheid en onmetelijke verten ontmoet u eenvoudige Mongoolse mensen met gevoel voor het dagelijkse leven en de grote geschiedenis van dit volk. Oude tradities van duizenden jaren worden hier in ere gehouden. De voor de meeste Europeanen onvoorstelbare grootte van het land met zijn extreem lage inwonersaantal, het weer, de natuurlijke omstandigheden en gebrek aan infrastructuur vereisen een goede planning en voorbereiding van de reis. Een reis die gewoonweg niet zonder gids kan. Een Mongoolse gids met kennis van de zeden en gewoonten van het land, die de mooiste plekken kent, maar ook perfect Nederlands spreekt.

Mongolië is het ideale reisland voor wandelaars, natuurliefhebbers, vissers en bergbeklimmers, Maar ook voor hen met belangstelling voor geschiedenis en vooral ook archeologie. Op tal van plaatsen in Mongolië begeeft u zich meerdere eeuwen terug in de tijd. Het reizen door het land wordt met talrijke unieke en onvergelijkelijke ervaringen en indrukken beloont. Een reis die men niet licht zal vergeten naar een land waar u uw hart aan zult verpanden!

Reeds enkele kilometers achter de stadsgrens van de hoofdstad Ulaanbaatar zal de reiziger van de Europese civilisatie afscheid nemen en zich moeten instellen op ieder denkbare “verrassing” . Alleen wie de kleinere en niet zelden ook grotere problemen van het Mongoolse dagelijks leven rustig en kalm accepteert, zal dit land ondergaan, zoals het werkelijk is. Bij de landtours zijn de autowegen, meestal eenvoudige natuurpisten, komt u tijdens soms urenlang durende ritten vaak geen ander voertuig of mens tegen. Hier geen massatoerisme en platgetreden paden, maar rust en uitgestrekt natuurschoon.

Een bezoek aan een eenzaam in de steppe staande jurte (ger) geeft een blijvende indruk van de Mongoolse gastvrjheid. Iedere reiziger krijgt daar de mogelijkheid te rusten. Mongoolse melkthee, airag (kumis), melkproducten enz. worden aangeboden. Voor vele Mongolen, die met hun veekudden eenzaam op de afgelegen verre steppen leven, zijn zulke bezoeken sinds eeuwen bijna de enige afwisseling in een monotoon bestaan. Ook vandaagde dag, in een tijd van globalisering en internet, hoopt men van de gast belangwekkend nieuws en informatie uit de ‘verre wereld’ te weten komen.

Mongolië is één van de laatst overgebleven landen ter wereld waar de natuur echt ongerept is. Gieren, marmotten en wolven leven hier nog ongestoord in het wild. Hier en daar hebben nomadenfamilies met hun vee een kamp opgeslagen. U zult zeker de gelegenheid krijgen kennis te maken met deze nomaden en hun leefomgeving. De Groene Route voert u langs adembenemende berglandschappen, rivieren, meren en over de enorme steppen en graslanden van Noordwest Mongolië. U moet zich voorbereiden op een ruwe tocht, grotendeels over karrensporen. U riest in onzenoersterke Russische 4-wheeldrive minibusjes of jeeps. Onderweg worden er natuurlijk regelmatig fotostops gemaakt. In verband met bijvoorbeeld de weeromstandigheden moeten de chauffeurs soms afwijken van de geplande route.

Onvergelijkbaar is de Mongoolse natuur. Ze toont haar majestueuze pracht in ongekende, niet vermoedde verschijningsvormen. Een reis door Mongolië is een belevenis voor het leven.

Kom en beleef majestueus Mongolië!

Geschreven door: Yura Baljinnyam
This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

 
< Prev   Next >

Mongolia Websites

During the Stalinist purges of the 1930's almost every monastery in Mongolia was destroyed. In 1979 an atlas was published in Ulaanbaatar by Mr. Rinchen with an overview of more than 900 religious sites that used to exist in Mongolia. However a lot the information listed seems to be not accurate. A research has been initiated to get a better idea of all the buddhist buildings that once stood in Mongolia.
 

Tag Cloud

agreement   aimag   announced   article   asia   asian   business   central   china   chinese   coal   cooperation   copper   countries   customs   days   development   economic   empire   enkhbayar   environmental   exploration   foreign   goods   government   health   international   investment   issues   ivanhoe   japan   japanese   khan   korea   korean   license   meeting   mines   mining   minister   ministry   mongol   mongoliarsquos   mongols   montsame   national   news   official   officials   oyu   parliament   political   president   prime   program   project   public   report   reports   resources   russia   russian   tax   tolgoi   ulaanbaatar   university   used   within   2005   2006   2007  

Created with AkoCloud 1.1 final.